Gradinita Particulara Comenius - Constanta

www.comenius-cta.comFestivalul "Bucuriile Copilariei"

.............Martie 2015


Ziua Mondiala a Teatrului a fost marcata si de Teatrul de Stat Constanta. Aniversarea a fost ceva mai atipica, deoarece pe scena au urcat, prichindei cu inclinatii artistice, care au participat la Festivalului Judetean "Bucuriile copilariei" dedicat copiilor. Printre participanti s-a aflat si Gradinita Comenius obtinand locul II la sectiunea "Colt tematic" care au amenajat un spatiu cu elementele specifice Armeniei. Felicitari.
Festivalul "Micul Talent"

.............Mai 2015


Costume multicolore, forfota mare in culise si in sala, parinti cu aparate de fotografiat si multa veselie. In astfel de cuvinte poate fi descrisa atmosfera de la Palatul Copiilor Constanta, unde s-a desfasurat Festivalul cultural-artistic de cantec, dans si dramaturgie inclus in cadrul proiectului judetean "Micul talent".Evenimentul, care s-a desfasurat pe parcursul mai multor ore, a fost organizat sub auspiciile Inspectoratului Scolar Constanta,Departamentul pentru Invatamant Particular si Alternative Educationale.

Gradinita "Comenius" a obtinut Diploma de Excelenta. Felicitari si milioane de imbratisari !!!
La Multi Ani de 1 Iunie 2015


Ziua copilului (numita si Ziua internationala a copilului) se sarbatoreste la date diferite in tari diferite. In Romania, ziua se sarbatoreste in fiecare an pe data de Festivalul micul talent. Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus "Ziua copilului". In Turcia Ziua copilului a fost sarbatorita pentru prima data in data de 23 aprilie 1920. In anul 1954 Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita "Ziua copilului" (engleza Universal Children's Day).
In Romania Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

La multi ani tuturor copiilor cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, anticipat si sa aveti un Festivalul micul talent colorat.


Festivalul "Gradinitelor Particulare"


.............2015


La eveniment participa exclusiv institutiile de invatamant particular din Constanta printre care si Gradinita Comenius.Momente artistice oferite de copiii unitatilor de invatamant privat: dansuri, interpretare vocala, piese de teatru. Intre momentele artistice vor avea loc licitatiile pentru operele de arta realizate de copii, din sticla de Murano, in cadrul atelierelor de creatie desfasurate in gradinite.Fondurile obtinute in urma licitatiei vor fi donate Asociatiei Daruieste Aripi pentru modernizarea Sectiei Terapie nou-nascuti din cadrul SCJU Constanta.Excursie la "Ograda vesela"

.............Iulie 2015


O vizita la Ograda Vesela este o ocazie pentru cei mici sa exploreze viata la tara, descoperind lucruri interesante despre animalele fermei, despre cine traieste aici, care este importanta agriculturii. Stim cat de mult conteaza pentru educatia unui copil o astfel de experienta, mai ales pentru acei copii care nu au posibilitatea petrecerii unui timp la tara. Dorim ca toti copiii sa inteleaga de unde vine mancarea, cum este produsa, ce rol au animalele, cum se munceste la tara si credem ca pentru a se intampla acest lucru copiii trebuie sa experimenteze astfel de excursii. In cadrul vizitei copii pot atinge animalele si pot invata despre ele intr-un mediu sigur si controlat (vor vedea cu ce se hranesc animalele, unde dorm noaptea, unde fac gainile oua, pot hrani capritele, iepurasii, poneiul).Animalele si pasarile fermei: oi, berbeci, magar, ponei, vacuta, purcei si purcelusi, miei, capre, capre pitice, ieduti, pui de gaina, pui de iepurasi, gaini, cocosi, curci, curcani, rate, gaste.Dupa vizitarea si interactiunea cu animalele copiii se vor putea juca la locul special de joaca aflat in dotarea fermei, pentru a se distra si a-si mai consuma din energie!Atelier de gatit

...........Frigarui de fructe

..................August 2015


Ingrediente: 1 pepene rosu, 1 pepene galben, 1 ciorchine strugure (alb sau rosu), 2 mere, 1 conserva de ananas, 2 banane, 2 portocale, 1 pachet de betisoare de frigaruit (bambus sau lemn).
Preparare: fructele se spala, se decojesc si se taie cuburi; bucatile astfel taiate se pun pe figarui in ordinea preferintelor.

.............Pofta Buna!Atelier de gatit

.............Kids at work!

..................August 2015


Ingrediente: Salata boeuf este un fel de mancare traditional romanesc derivat din salata ruseasca, numita si Olivier. Este un fel de mancare care acompaniaza mesele romanilor in ocazii festive.


Atelier de gatit

.............Gogoasa infuriata

..................Septembrie 2015

Cand aluatul am framantat despre ingrediente am invatat: faina; unt; drojdie; zahar; esenta de rom; putin sare; coaja rasa de lamaie; oua; lapte; zahar pudra; zahar vanilat.


Gimnastica artistica

..................Septembrie 2015


Ca sa fim copii voinici/Facem sport inca de mici/Alergam ca iepurasii/ Si zburam ca fluturasii/Sarim cum ne e pe plac,/Ca broscutele pe lac.

Instructor sportiv: Oprea Elena - multipla campioana nationala si vicecampioana europeana:gimnastica


Ziua Mediului Marin

.............25 Septembrie 2015


A fost amintita si la Gradinita Comenius, unde in cadrul activitatilor de dimineata copii au vorbit despre planetele si animalele ce traiesc in mari, dupa care cu mic cu mare am mers si am vizitat Acvariul din ConstantaEducation Day 2015

HAPPY KIDS # SMILE # QUALITY TIME
DELICIOUS FOOD
PANCAKES
PIZZA #


.............Ingerasi de la

......... "Calutii de mare"


..................Decembrie 2015........Atelier de gatit

........... Salam de biscuiti

..................Ianuarie 2016

Igrediente: 1 kg biscuiti populari, 1 cana de lapte, esenta de rom, un pachet de unt si 5 linguri zahar.....Teatru

.............Captra cu trei iezi

..................Februarie 2016


Era odata o capra care avea 3 iezi. Iedul cel mare si cu cel mijlociu dau prin bat de obraznici si neascultatori ce erau, dara cel mic era harnic si cuminte....
....Matematica distractiva

.............Numaram martisoarele

..................Martie 2016


Recunoastem cifrele de la 1 la 4 si facem multimi de martisoare(1 - 4 obiecte)....Vegetable Market

................Aprilie 2016


Kindergarten children today staged a vegetable market, learning the names of favorite vegetables. They have assumed the roles of sellers and could collect a certain amount of money.